AdBlue: Reduser Nox-utslipp

I 2005 ble reduksjon av NOx-utslipp (nitrogenoksider) fra dieselkjøretøy lovpålagt i EU. Mange slike biler ble dermed utstyrt med SCR-system i eksosen, en teknologi for etterforbrenningsbehandling som reduserer NOx-utslipp. En viktig del av SCR-systemet er AdBlue.

Hva er AdBlue?

AdBlue er en vannbasert væske som omdanner og ufarliggjør NOx fra dieseleksosen, slik at farlige utslipp reduseres. En dieselbil med SCR-system har egen AdBlue-tank hvor væsken fylles på, og det vil også gå av en varsellampe på dashbordet når det er på tide med påfyll.

Vær forberedt

Ikke glem at du må etterfylle AdBlue med jevne mellomrom. Heldigvis ikke like ofte som det må fylles drivstoff, men det er fort gjort å glemme dette fram til varsellampen plutselig lyser. Konsekvensene av å kjøre rundt uten å til slutt etterfylle kan være at bilen ikke vil starte eller at den går i nød-modus med redusert effekt. Det er med andre ord like greit å være forberedt, slik at du ikke får panikk når det skulle gå tomt.

ProffTools leverer AdBlue

ProffTools leverer AdBlue i bulk på 1.000 liter, 200 liter og 10 liter, i tillegg til løssalg. For kjøp eller bestilling kan du besøke våre lokaler, ringe 46 81 65 06 eller sende en e-post til post@profftools.no. Skulle du ha spørsmål, besvarer vi også gjerne disse. Vi ser fram til å høre fra deg!

to top

opp